Jobb, ha tisztázzuk, hogy az első NBII-es meccsünkből sok okos dolgot nem tudunk levonni. Nem tudni még milyen erőt képviselünk. A pozitívumokat és a negatívumokat abszolút csak az első rangadó fényében lehet megvilágítani. A tetszetős felkészülési eredményeket nem szeretném ide venni, mert torzít a képen. Nézzük inkább, mikre lehet következtetni ebből a kis dózisból, amit kaptunk. Egy nagyon semleges összefoglaló következik.

Nem volt egy szemet gyönyörködtető mérkőzés, valós helyzet sem volt túl sok és fáj kimondani, de az is a ZTE előtt adódott. Bizony az a kapufa nem volt csúnya, de szerencsére itt meg is áll ez a történet, mert az ismétlés lesen találta a zalaegerszegi játékost.

Fotó: Pezzetta Umberto | zaol.hu

Az iramot tudjuk be a nagy melegnek, mert tényleg embertelen időjárás uralkodott – ebben a vonatkozásban, meg szinte dicséretes egy NBII-es meccsen ez a közepesen erős tempó. Ami elmondható pozitívumként, hogy idegenben nem hagytuk, hogy a ZTE nekünk essen, sőt meglepő módon már az első perctől kezdve rettentően messze passzolgattak a kapunktól. A kontrákban inkább bíztak, ami viszont a legtöbbször egy lesben el is halt. Talán nem is volt olyan időszaka a mérkőzésnek, amikor egyáltalán presszió alatt akartak volna tartani minket.

Nálunk az újaknak (Debreceni, Szatmári Lóránd, Rokszin) még egy kicsit csiszolódni kell, mert közülük mindenki beleszürkült ebbe a mai mezőnybe, de ettől függetlenül igazán nagy gondok se lesznek a beilleszkedéssel. (Páran pedig nem tudom hol büféztek éppen, lehet lemaradtam valamiről, de Beliczky, Szabó Lukast a kispadon se láttam.)

Ami negatívumként felírható, az a pontatlanság. Tavaly év végére nagyon összeállt a csapat és jól mentek a passzok, most ennek nem sok jelét láttuk. Talán egy labda sem találta meg a gazdáját.

A másik, amit hiányoltam a letámadás. Lehet a hőségben nem maradt már erőnk, hogy többször nekiessünk a zalai alakulatnak, de szerintem könnyen összezavarható lett volna ez a ZTE védelem. Egyszerűen többen voltak mindig elől. Hiába volt töménytelen beadásunk, esélytelen volt, hogy hozzánk kerüljön a labda. Az említett pontatlanság miatt pedig kellett volna a nagyobb létszám elől. Na, de tényleg mindegy.

Nem volt ám ez olyan rossz első menet! Idegenben egy olyan csapattal játszottunk döntetlent, akik szintén fel akarnak jutni és az esélyük is megvan hozzá. Szóval csak így tovább! A Kisvárdát 08. 06-án, hazai pályán elverjük azt mondom! Hajrá ETO!