ezt kéne eltalálni

Bekő Balázs közvetlenül a meccs után azt mondta, hogy „játékban amit láttam az tetszett”.

Én most már kettőt is aludtam azóta, de továbbra sem tudok szabadulni a mérkőzés alatt bennem folyamatosan feltörő érzéstől: nagyon, de nagyon nem tetszik, amit látok.

Persze érdemes mindent a maga komplexitásában értékelni. Mit és mihez viszonyítunk? Megengedő vagyok a mesterrel szemben, nem tudhatom például, hogy a szerződéskötést megelőzően vagy akár azóta hányat nézett meg mondjuk a tavaszi ETO-meccsekből? Mit tapasztalt azt követően, miután élőben is találkozott a társasággal? Minden bizonnyal gyorsan be tudta kalibrálni a csapat minőségét, hiszen mégiscsak olyan valakiről beszélünk, aki tizenegy szezont húzott le a magyar első osztályban és van 266 NB I-es meccs a háta mögött, így az un. magyarfociban otthon van.

Lehet, hogy a képességek ismeretében a legtöbbet hozta ki a srácokból és tényleg csak ennyit tudunk? Ez már a csúcs?

Ha jobban belegondolok és igazán őszinte vagyok magamhoz, azt kell mondjam: igen.

Az természetesen más tészta, hogy ezzel csupán annyit sikerült elérni, hogy a végig alibiző Videoton tarcsival szemben vélhetően az összes mutató (labdabirtoklás, megnyert párharc, szöglet, etc.) tekintetében jobb eredményt értünk el. Kár, hogy mindezt nézhetetlen játékkal és rúgott gól nélkül hoztuk össze.

Ráadásul a monitor képernyőjén keresztül ez az egész sokkal szomorúbbnak és reménytelenebbnek tűnt.