Hogy mi az NB3-ban indulunk az már fixnek tűnik. De sokan (az után amit az Újpesttel nem is olyan régen végigtolt az MLSZ erőből) joggal észrevették, hogy senki sem igazán sietett a segítségünkre, sőt a személyes kedvenc mondatom is a nagy semmi lebegtetése közben látott napvilágot, amikor a kedves vezető átadta Borkainak, hogy “ebben az országban közpénz futballra nem költhető”. Aha…

Mindeközben nagyjából azóta, mikortól szárnyra kaptak a hírek, mi szerint Garancsi az MLSZ elnökségi tagja lesz, lehetett számítani arra, hogy kevesebb indulóval rajtol majd hamarosan a liga. Ugye a fent említett klubvezetőnek régi vesszőparipája a kisebb létszámú első osztály. Ugyebár TAO pénzek, amik tulajdonképpen ellenőrizhetetlenül folynak bele a sportba manapság, tv közvetítési jogdíjak, illetve a következő szezontól érkeznek a szerencsejáték pénzei is a klubokhoz. Ugye érthető már miért kell kevesebb csapat az első osztályba.

Most pedig egyre többször szembesülünk (persze csak fű alatt megszellőztetett hírek formájában) azzal, hogy nagyon kevés az a csapat amelyik biztosan stabil lábakon elindulhat jövőre az első osztályban (nem kell nagy látnoki képességekkel rendelkezni ahhoz, hogy átgondoljuk melyik tulajdonosi érdekeltség csapatai ezek), és rengeteg csapat robog még a szopórolleren, mert nem valószínű hogy kapnak licencet jövőre. Ahogy a csakblog írta tegnap rohadtul szórakoztató (a kellő groteszk humorra fogékonyaknak persze) hogy most, mikor végre a licencszabályzatot komolyan veszik a versenyszabályzatba magasról szarnak bele. “Majd a nyáron átbeszéljük fiúk!”  Pedig ahogy Varjú Tamás mondta, 4-5 csapatnak kisebbfajta csoda kellene ahhoz hogy jövőre elinduljanak az első osztályban. Ennek fiskális okairól lásd ugye az előző bekezdést.

Ezeket mind végiggondolva kicsit talán már jobban kikristályosodhat, hogy miért nem jelent meg a segítségünkre bárki, és miért nézte végig azt mindenki, ahogy csendben tönkremegyünk, és mintegy kegyeletadományként megajándékozva minket a végén egy NB3-as indulási joggal, amit tudatosan a sok “beszántjuk, ledózeroljuk, dögkút” egyéb poszt apokaliptikus képek után mindenki örömforrásként él meg. Hiába, ez a világ egy hatalmas P+R, és kampányesemény.

Jövőre pedig elképzelhető, hogy egy jól megvágott első osztály indul majd a bajnokságban, steril, jó barát tulajdonosi körrel. Ki lepődik meg még 2015-ben idehaza bármin ebben az országban? Ezek után ahogy nagyd kolléga írta az előbb, izgatottan várjuk a délutáni MLSZ sajtótájékoztatót.