Ahogy azt a délelőtti posztban is megírtam már, bekövetkezett amire számítani lehetett már napok óta, jövőre miden valószínűség szerint az aktuális versenyszabályzatba magasról szarva csökkentett létszámmal indul útjának az első osztályú bajnokság. Tényleg nem túl meglepő fordulat ez azoknak, akik érzik azt, hogy immáron az MLSZ-nél is a totalitárius diktatúra jellemzőbb vonás mint a versenyeztetés, ami ugyebár a sportban mint olyanban már helyből kurvára aggasztó.

Lényegében eltolták az első osztályból azokat a csapatokat cseppet sem etikus módon a szezon kellős közepén, úgy hogy mint azt írtam, érvényben van a következő szezonra egy 16 csapatos versenykiírás, amit majd szépen átdolgoznak most a fiúk “az események tükrében”. Jönnek a szerencsejátékból a pénzek, csordogálnak a TAO-s, és a tv közvetítésért kapott pénzek, a fazék körül meg sokan voltak. Amíg néhány hónapja egy Újpestet minden áron meg kellett tartani, addig most velünk együtt még négy csapat megy a levesbe a sajtótájékoztatón mintegy félmosollyal megjegyezve, hogy jobb teljesítményre sarkallják ezeket a klubokat. Köszönjük szépen, igyekszünk.

De ez még nem minden! – ahogy a szar televíziós reklámokban szokás mondani. Bejelentették még, hogy mostantól legfeljebb 7 külföldi játékos lehet egy csapat keretében, és három a kezdő csapatban. Nagyjából azt is meghatározzák, hogy kiket alkalmazhatnak egyes klubok nyártól, szarva az érvényes szerződésekre. De itt jön a csavar! Aki indul nemzetközi kupa selejtezőben az több légióst alkalmazhat mint a nemzetközi kupában nem induló klubok. Ezzel mintegy kimondatlanul is bebetonozva ezeket a csapatokat az első helyekre, legyen akármekkora versenyhátrány is ez azoknak a csapatoknak akiknek máshogy kell kereteket összeállítani. Továbbá, ahogy azt hanta csakblog atyaúristene kifejtete: “És ha egy klub egyik évben indul, majd nem jut ki, akkor szerződést kell bontania a légiósával? Magyarán jönnek az egyéves szerződések, hogy utána ne lehessen eladni őket? Egész biztos jól végig volt ez gondolva?” Minden jót a továbbiakban versenyegyenlőség.

Mindez minket már kevésbé érint persze, ugyanakkor rohadtul undorító azt látni hogy a magyar futball és a jogbiztonság éppen kanyarban sincsenek egymással. A Fradinak, miután a Vidit most remekül szétszedik innen is gratulálunk a jövő évi előre megnyert bajnoki címükhöz, illetve sok sikert még a Felcsútnak a nemzetközi kupaselejtezőkben. Én meg lassan már ott tartok, hogy jobb lesz az NB3-ban, ott legalább jól tudom magam érezni majd továbbra is a lelátón, és még azzal a szar kártyával sem kell bajlódni, amiről egyébként az MLSZ elnöke szerint senki semmi rossz érvet enm tud mondani, és amit mondanak az is csak egyszerű butaság. Nem tudom kivel beszélgetett róla…