Elkezdődött…

http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/mi-lesz-az-eto-jatekosokkal-a-dvtk-es-a-fradi-is-lesben-all-2411487

Pénteken jár le a szokásos ügymenet szerint az elégtelen licenszkérelmet benyújtók számára nyitva álló hiánypótlási időszak.

Az ETO szemszögéből ez egy teljesen irreleváns határnap, hisz’ csak a totál naívak gondolhatták akár csak egy percig is, hogy ez sikerülhet. Pénzügyi garancia ebben a helyzetben. Muhaha…

Ehhez képest viszonylag sokáig csendben volt mindenki a jelenlegi keret szétcincálása kapcsán, talán csak Miriuta Laci egyszeri kifakadása volt meg. Amit persze Vörösbaranyi gyorsan helyre is tett. Muhaha…

Most pedig itt vannak az első potenciális kérők, legalábbis az nso.hu szerint.

A 2006-07-es szezon utolsó meccsén úgy fogadtuk a Diósgyőrt a még nem ETO Parkban, de már közel sem Rába Stadionban (értsd! félkész keleti lelátó, plusz egy csomó konténer), hogy ha kikapunk, ki is eshetünk. A DVTK-nak ellenben már tök mindegy volt.

Miskolcon voltam egyetemista, az ott eltöltött időszakom alatt a csapat volt első- meg másodosztályú is mint rendesen és talán pont akkortájt készült a “felelős gazdálkodásnak” köszönhetően alászállni a pokolba, azaz a megyei bajnokságba.

Szóval inkább fordítva szokott nekimenni a DVTK az utolsó meccsnek.

Finoman szólva látszott is a hozzáállásokukon, sima 4-0 lett a vége. Mindenki boldog volt: mi a bennmaradás miatt, ők meg csak úgy. A nemszomjas szurkolóik 0-2-nél kilőtték az összes petárdát, meggyújtották a komplett görögtűz készletet, mert még abban az állapotban is tudták, ők itt ma nem rúgnak gólt, mert nagyon harap az ETO. Muhaha…

Ha akkor azt mondja nekem valaki, hogy nyolc év múlva a totális anyagi csődben lévő győri csapat szabadon igazolható játékosai közül fog szemezgetni a stabil lábakon álló Diósgyőr szakmai stábja, azt biztos, hogy körberöhögtem volna.

Persze azt sem tudhattam anno, hogy 2015-ben a volt évfolyamtársam (Szabó Tamás) igazgatja majd a DVTK-t, illetve Tarsoly már majdnem letudta az első 30 napot előzetesben.