Az origo.hu ma megszellőztetett egy olyan MLSZ által írt levelet, ami a szövetség tegnapi kommünikéjéből, mármint abból, hogy sanszos kis csapatunknak az NB III, valamilyen oknál fogva kimaradt.

http://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20150424-quaestor-ugy-hitellel-tuntetne-el-a-gyor-koztartozasat-az-mlsz.html

Ugye az már tegnap is kiderült, hogy a manőver (az ETO az NB III-ban indul) csak akkor lehet sikeres, ha a futballvállalkozásnak nem lesz köztartozása. Ahhoz, hogy a mintegy 150 millás összeget ki lehessen fizetni, gyorssegélyrehitelre van szükség, amit az MLSZ nyújtana a leendő klubot működtető vállalkozásnak (ETO Futsal Kft.), mégpedig az un. “központi marketingbevételek” terhére, ami ugye alapból a versenysorozatban részt vevő egyesületeket (NB I, NB II, azaz nem-ETO) illeti.

A szövetség persze mindenkit megnyugtat, hogy ez a kivett pénz nem fenyegeti a normál kifizetéseket (ez gondolom azt jelenti, hogy mindig éppen onnan csippentenek le egy kicsit, ahol nem annyira égető a dolog).

Kicsit pilótajáték jellegű a sztori, de hát abban az országban, ahol Györgyikék meg Marcsikák (http://444.hu/2015/04/17/5-jel-hogy-nincs-jo-helyen-az-osszekuporgatott-penzed/) vesznek teljesen h*lyére embereket, simán belefér.

A konstrukcióban a legfincsibb rész azonban még hátra van:

‘A kölcsön fedezete mindenesetre virtuális: az MLSZ szerint az ETO Futsal Kft. által átveendő amatőr NB III-as focicsapat a hitel futamideje alatt “visszajuthat az NB II-be”, sőt “esetlegesen az NB I-be”, így a marketingbevételek ráeső hányada szolgálhat fedezetül a törlesztésre.’

Ha nagy lesz a gáz, a következő két évben bizton számíthatunk a játékvezetők segítségére, hiszen ez áttételesen azt jelenheti, hogy a hitel biztonságos megtérülése érdekében a lehető legrövidebb időn belül vissza kell térnünk az első ligába.

Lehet, hogy Matolcsy lesz az MLSZ következő elnöke?

UPDATE!

Ez a pénz csak és kizárólag arra szolgál, hogy az elindulás lehetősége meglegyen. Ott állhatunk a startvonalnál úgy, hogy a működésre még egy fillér sincs.

Vagy az már megvan?