Amikor komolyan elkezdtem aggódni az ETO jövőjéért, pont az ilyen hírek felbukkanásától tartottam a legjobban.

(http://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/a-raba-eto-futsalcsapata-mentheti-meg-a-gyori-eto-fc-t-2404839)

Pedig az ilyen hírek előbb vagy utóbb megjelennek.

Korábban arra gondoltam, oké, mostanában nem vagyok egy nagy meccsre járó, de akkor is, kell a komfortérzetemnek, hogy tudjam: szezonban, kéthetente, erős húsz perces sétával kigyalogolhatok a szentélybe egy jó kis bohóckodásra, amit hivatalosan ‘első osztályú labdarúgó mérkőzésnek’ hívnak.

És a Quaestor-sztori miatt ez most elvileg csúnyán elúszhat.

Vagy mégsem?

Ugye mi itt a magyar fociról beszélünk, ezért a brain storming kellős közepén, az izgatott diskurzus huszadikmásodik percében jól kiszámíthatóan elő is került a szokásos kérdés: A jogászok mit mondanak?

És a jogászok mindig mondanak valamit. Most éppen azt, hogy a teremfocisták licensze esetleg jó lesz. (Frankó lehet a sporttörvény meg az MLSZ versenykiírása, szabályzata, ÁFSZ, apróbetűs rész, etc…)

Mellékesen jegyzem meg, hogy a Rangersnek ritka balfék jogi apparátusa lehet, ha nem volt képes kibulizni a skót Premiershipben maradást, így szegényeknek a negyedik ligától kell visszaküzdeniük magukat az elitbe.

Talán még nem késő! Sürgősen indítani  kellene egy strandfoci szakosztályt is. Az is MLSZ (FIFA, UEFA) égisz alatt működhetne. Ki tudja, mire lesz még jó az a rajtengedély.

Tényleg kell ilyen áron az egész? Biztos, hogy erre gondolt Bischof Ferenc azon a vidám tavaszi délutánon 1904-ben, amikor barátjával Szabó Dömével behoztak egy ‘rugólabdát’ az Egyetértés Dal- és Társaskör aznapi összejövetelére?