Borkai Zsolt a Nemzeti Sportnak nyilatkozott tegnap. Az ott elmondottak alapján a klub megmentéséről két lehetséges forgatókönyvet is felvázolt.

Az “A” terv – Egy esetleges új tulajdonos

„Fizetni aligha kellene érte. A gazdasági társaságot ugyanis az adósságokkal együtt venné át az új tulajdonos – és sajnos jelentős mínuszokról beszélhetünk. De tudomásom szerint a zár alá vétel erre a kft.-re is vonatkozik. Így a tulajdonosa nem adhatja vagy cserélheti el, és bérbe sem adhatja. Miként a vagyon-visszaszerzési eljárásban lefoglalt ETO-parkot és a stadiont sem. Ha pusztán ez az egyetlen megoldásunk lenne – azaz a jelenlegi futball-kft. értékesítése –, alighanem lehúzhatnánk a rolót”

A “B” terv – A futsalcsapat

„Jogászaink beleásták magukat a sporttörvény és a Magyar Labdarúgó-szövetség idevonatkozó rendelkezéseibe. Arra jutottak, hogy járható út lehet, ha a játékosokat és az indulási jogot olyan létező gazdasági társaságba vinnénk át, amelynek egyébként már van a szövetség által kiadott érvényes licence. Ilyen például a Rába ETO önálló futsalcsapatát működtető kft. – vázolta a lehetőséget a városvezető.– Az átadáshoz viszont szükség van a korábbi, de hatvan napig aláírási joggal rendelkező ügyvezető, illetve a kirendelt csődbiztos aláírására. Úgy vélem, két héten belül eldől, hogy megmenekülhet-e a klub.”

Kíváncsian várjuk a két hét leteltét, mert most már az ilyen csodás, és utópisztikus tervekben is tudunk bízni, illetve a magyar bürokrácia vízfejű útvesztőinek szörnyű, sok mindenre teret adó gyakorlataiban van még némi bizodalmunk. Ha már az Újpesttel is el lehetett hasonlót követni…