fejA nagyon vicces cím után jöjjön az ígért poszt. Ahogy kitettem az új légiósunkról a linket a fb oldalra, máris elvesztettünk egy like-olót. Persze ez csak vicc… illetve remélem, hogy véletlen és semmi köze ahhoz, hogy lassan megint “légiót” növesztünk. Magam részről sosem magával a légióssal vagy magával az “idegenek” szerződtetésével volt bajom, inkább a hazafias érzés csírája kezd szárba szökni és virágozni, hogy de jó lenne csupa magyar játékost látni a kezdőben! Na de az még odébb van!

Azt gondolom mind a szurkoló, az edző (ha magyar) és a tulajdonos is legszívesebben hazai játékosokat lát a pályán. Nem azért, mert rasszista hanem, mert akkor büszke a magyarságára! Úgy bizsereg a szíve, mint az Erős Pistától a szája! Csakhogy ez nem úgy van!
A szurkoló szemszögéből: ha egy külföldi játékos hibázik egy gólhelyzetnél, akkor minek jött ide, ki szerződtette le? Ha gólkirály lesz? Jöjjön még több légiós!  – érzelmi alapon dönt.
Az edző szemszögéből: ha magyar, akkor a kedvenc játékosait csábítja el volt csapatától, ha külföldi, akkor is. Ez bevált szokás, nincs benne semmi új. A külföldi edző pedig leggyakrabban a saját országából hoz földit, mondván egy nyelvet beszélnek, könnyebb a kommunikáció, ismeri az ottani bajnokságot, a játékosokat. – kényelmi szempont alapján dönt.
A tulajdonos szemszögéből: minél olcsóbban a legjobbat! Azt pedig tudjuk, illetve mondják, hogy a magyar játékosok drágábbak, mint légiós társaik és bizony sokszor jobbak, akkor miért vásárolnának be a drága magyar Ronaldokból! – pénztárca szerint dönt.

nicsenko

 

Nicsenko és a klónok támadása

Na jó, de kérdezi a magyar szurkoló, pláne, ha győri: és az akadémia az WTF? Évek teltek el, generációk váltották egymást, már a Hobbit harmadik része is kijött, mégse látni azt a temérdek tehetséget. Pedig már az utcákon alig lehetne tőlük elférni, ha az ígéretek beigazolódtak volna. Sajnos nagyon nem látni, hogy a következő években az utánpótlásunkból fogunk élni…

Mondom semmi bajom a légiósokkal, üvöltöttem én már Trajkovic nevét, amikor gólt fejelt (!), Kamber is nagy kedvencem és azért Szása védései nélkül sehol sem lett volna ez a csapat az utóbbi sok-sok évben, csak furcsállom, hogy évről-évre semmit sem változik a helyzet, pedig ha valahol akkor Győrben van rá pénz. Volt rá idő is. Akkor mi kell még?