Remek találkozónak nézünk elébe! Újpestre megyünk, de kezdjük is a legrosszabb hírrel. Sajnos már nincs a lilák keretében mindannyiunk kedvence, az öngólok királya, a félelmetes Aarab, akire szerintem még nagyon sokáig emlékezni fogunk. Fantasztikus volt amit értünk tett, örökké hálásak leszünk neki! Itt van a mérkőzés összefoglalója, ha nem láttátok volna még elégszer. Garantált a jókedv, bármikor, ha belenézel ebbe a videóba! De menjünk tovább!

Mint azt már mondtuk, bizonyára remek találkozó lesz ez, hiszen a szörnyebbnél tragikus eredményeket felmutató Újpest vendégei leszünk, akik pompás szériában vannak éppen – öt meccs alatt sikerült már kettő pontot gyűjteniük! Igen, kettőt.

Pont ilyenkor szoktak fogadkozni, hogy égnek a bizonyítási vágytól, és ismét győzni szeretnének. Nos, Dragóner Attila szerint fognak is. Persze bízunk benne, hogy nem lesz igaza Attilának. Majd egy másik Attilának legyen igaza.

Ha pedig Attila! Mi ugye utolsó bajnoki meccsünkön, mindenki számára érthetetlen módon négy gólt szerezve vertük a Pápát, akiket így sikerül beelőzni a tabellán (ezt még leírni is fáj), hogy végre elkezdjünk felkapaszkodni az élmezőny alsó fertályához! Éljen! Annyi biztos egyébként, hogy a legjobb esetben is (Fradi zakó, mi nyerünk Újpesten) csak egy helyet tudunk feljebb lépni. Sic transit gloria mundi.

Bosszút áll majd az észt birodalmi lépegető?

Bosszút áll majd az észt birodalmi lépegető?

Így az ötödik helyen tanyázva megyünk Újpestre, hogy a fegyelmezett (értsd: borzasztóan unalmas) játékunkkal rúgjunk bele még egyet a már – már vergődő Újpestbe. Persze mi az MTK-val is így találkoztunk, aztán egy bűn rossz meccsen nyertünk nagy éppen hogy csak. Így megy ez – ahogy Kurt Vonnegut mondotta volt.

Hogy mi lesz az eredmény, arra mi már rég nem merünk tippelni amilyen hektikusan játszunk mi idén, a kezdőre pedig még annyira sem. Mindössze annyit remélünk, hogy a már névlegendai státuszba lépő Tshibuabua, és a tőlünk (sokak számára érthetetlen módon) elküldött Ahjupera nem rázzák meg magukat. Ahogy persze Kabát Peti sem – reményeink szerint.

Ami a statisztikákat illeti – biztosra nem mehetünk (jó, persze, nem csak a statisztikák miatt…). Az utolsó húsz találkozónk alkalmán hétszer nyertünk, hatszor hánytunk össze közösen egy döntetlent, és hétszer kullogtunk haza leszegett fejjel Újpestről. Csodálatosan kiegyensúlyozott mutató! De hogy melyik oldalra dől majd tovább? Azt vasárnap este meglátjuk!

labanc