Mielőtt bármibe is belekezdenénk, egy informatív grafikonnal állunk rendelkezésetekre, ami azt lesz hivatott szemléltetni mi változott röpke egy év alatt.

Igen, igen. A mi kis grafikonunkon bizony azt ábrázoljuk, hogy az előző szezonban, és a tárgy bajnokságban a két csapatnak hány – hány pontja volt per kopf a kilencedik fordulóban. Nos, amíg tavaly ilyenkor a Pápa a 15. helyen égett, mi kacéran feszítettünk a dobogó tetején három pont előnyben a kondások előtt (tegyük hozzá, hogy épp a kilencedik fordulóban verjük a Pápát egy laza hatossal).

Ahogy azt Tóth Bálint már mutatja, ennyi pontot kívánunk szerezni a Pápa ellen!  kép: facebook.com

Ahogy azt Tóth Bálint már mutatja, ennyi pontot kívánunk szerezni a Pápa ellen! kép: facebook.com

Hát, most koránt sem ilyen egyértelmű a helyzet – mondhatnák ezt biztosan a különböző detektívregények hősei. Hiszen mi, és a déli szomszéd 13 – 13 ponttal vergődünk a tabella közepén. Csak ami nekik már – már bravúr, addig nekünk ez inkább egy kiadós túra a szopórolleren retúrjeggyel. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor említsük meg azt is, hogy a Pápa ráadásul még előttünk is van. Twitteren az ilyesmire létezik a #fucklogic hashtag.

Nos, eljött az idő, hogy megint “elkapjuk a fonalat” – amit elméletileg már elkaptak egyszer a fiúk. Legalább is ezt mondták, közvetlenül az előtt, hogy kikaptak Kecskeméten.

Bár tegyük hozzá, mi az a csapat vagyunk, aki egy sima hat gólos győzelem után a következő Pápa elleni meccsen már képes volt egy vér unalmas döntetlent kihozni kilencven percnyi játékból egy fél szezon elteltével – meg egyébként is, nincs valami meggyőző fölényben a statisztikákat illetően a mi kedvenc csapatunk a ‘Szűcslajosék ellen.

Jó, igazából ilyen téren teljesen felesleges a statisztikákat bújni, bízunk a legjobbakban, hogy a nyugdíjkorhatár felé közelítő Kenesei Krisztián, és csapata nem fog majd minket megtanítani kesztyűben monociklin, skót szoknyában, egy kézzel dudálni, mi pedig felvesszük végre megint a már emlegetett fonalat. Deal?